nienkekruithof.reismee.nl

Vårlig Norge en Vakantie!

Het is zover de lente is hier ook begonnen! En wat nou het mooie is mijn vakantie ook

Laughing

Morgen komt Mariëtte hier aan dus begint het echte vakantie vieren. We blijven eerst twee dagen hier om onder andere een dagje naar Lagersund te gaan, is aan de kust hier anderhalf uur met de bus vandaan. Dinsdag gaan we dan richting Kristiansund met een nachtbus. Zodat we woensdagochtend daar aan zullen komen. Na pasen gaan we 'vliegend' nog vier dagen naar Oslo om onder andere Mariëtte haar verjaardag te vieren, 15 april!!

Cool

Er zijn hier al een aantal mooie lentedagen geweest, de temperatuur ligt dan ongeveer rond de 10 graden. De sneeuw verwijnt dus snel, echter ligt er steeds nog wel wat. Dit komt mededoor dat we twee weken geleden opeens een sneeuwbui 's nachts hebben gehad.Ik ging namelijkdonderdagavond slapen,na een mooiezonnige dag, al het sneeuw was bijna weg.
De volgende ochtend moest ik werken om 07.30 uur. En ik kon mijn ogen niet geloven (zie ook de foto's) er lag opeens weer een bult met sneeuw!!! Maar na enkele dagen was het meeste alweer weg......

Na mijn vakantie ben ik alweer over de helft en zal ik nog maar 8 weken hierzitten. Van die 8 weken heb ik5 weken een projectsamen met 6Noorse verpleegkundige studenten. Het project gaatover preventief gezondheidszorg gericht op zwangere vrouwen en daarna sluit ik mijn verblijf af met 3 weken op de kraamafdeling. En tussendoor natuurlijk hard aan de slag met mijn onderzoeksverslag en stageverslag.

Tot nu toe bevalt het mij nog steeds goed hier in Porsgrunn.Wat wel erg jammer was is dathet geplande skiweekend opeens niet meer doorging doordat het huisje waar we heen zouden gaanwater schade had opgelopen en de weersvoorspelling ook slecht was. (achteraf erg mooi weer gehad!)
Afgelopen week wel naar de film geweest met Jenny en Marte, 'shop a holic'. Lekker eenzoet sappigemeiden film,heerlijk! Verder heb ik op 21 maart de viering van het Iraans Nieuwjaar (begin van de lente) meegemaakt. Tegenover mij wonen er namelijk een aantal mensen uit Iran en die hadden een feestelijke avond georganiseerd. Het was erg interessant en leuk om mee te maken.Elkenieuw jaar heeft een bepaalde kleur, dit jaar was het geel! Dus jemoet je voorstellen dat veel dingen geel waren, van servetten tot aanderijstepudding. Verder veel echt heel véél eten en het was de bedoeling dat je bord constant gevuld was met iets....
Maar ze waren erg gastvrij en open om hun cultuur met ons te delen ze hadden zelfs informatie op tafel liggen over hun viering van het nieuwe jaar. De avond sloten we af met een potje 'Presidenten'. Maar dan zonder bier......zoals ik het gewend ben bij TKB.

Laughing

Ook nog één poging gedaan de afgelopen 4 weken om naar Jimmies (kroeg) te gaan. Maar we waren na een uurtje alweer weg. Want het was echt verschrikkelijk met alle mensen (vooral meiden) die of teveel drank (of drugs) hadden genuttigd.En volgens mij ben ik wel wat gewend met dronken mensen maar dit was niet om aan te zien en echt niet acceptabel. En je moet je zo voorstellen dat alle meiden niet meer weten wat ze doen, maar de mannen wel.....! Ik had niet verwacht dat het zo erg was hier in Noorwegen... De andere die mee waren hadden het ook nog nooit zo erg meegemaakt! Volgende keer maar ergens anders heen!

Ikheb natuurlijk ook weer veelstage gelopen enaan mijn onderzoek gewerkt. Mijn middenevaluatie heb ik al achter de rug en dat was alleen maar positief. Dus daar ben ik heel erg blij mee! Verderafgelopen donderdag een presentatie gehouden aan derde jaars verpleegkunde studenten over mijn internationale ervaringen en mijn onderzoek. Was erg leuk om te doen. En er waren 80 studenten uitegenodigd maar uiteindelijk waren er maar 20. Maar dat vond ik natuurlijk niet erg...hehe! In mijn laatste weken zal ik waarschijnlijk wel voor meer mensen moeten presenteren tijdens mijn eindpresentatie van mijn onderzoek.Ben benieuwd!

Ow en voor ik het vergeet, ik heb een fiets!! Naja ik leen een fiets...Een hele mooie stoerezwarte damesfiets meteen mandje

Wink
. Dusik kan mooi gaan fietsen die laatste 3 weken stage.Ik leen hem van een Iraans meisje die niet durft te fietsen maar wel een fiets had gekocht. Dus ik leen de fiets nu maar ben nog wel van plan om haar te leren fietsen voordat ik ga...Want ik vind het wel lullig als ik lekker op haar fiets aan het fietsen ben en ik haar lopend tegen kom met boodschappen!

Verder was ik vrijdag 28 maart het gelukkigste meisje van Porsgrunn! Ik had namelijk met de vrijdag loterij in het ziekenhuis een fles rode wijn gewonnen, jippie. Waar kan je wel niet gelukkig van worden hé ?! Afgelopen week heerlijk genoten van het wijntje

Ik ga nu heerlijk twee weken genieten van mijn vakantie!

Zal als ik terug ben er verslag van doen met vast hele mooie foto's!

Ha det bra!

Nienke

Elselien

Hey meissie!

Lijkt me heerlijk voor je de lente! Eindelijk uit de sneeuw daar. Hier begint de lente ook. Heerlijk.
Zou wel hee mooi zijn daar. Heel veel plezier op je vakantie!

Dikke kus 'Lien

Karin

Heee chicky! Eindelijk een foto van jou in je zusterpakkie! Staat je goed hoor! Gelukkig na die weken werk nu lekker twee weekjes ontspanning. Genieten van Noorse nat en cult-uur. Ben je nog aan het sporten toegekomen? Hoewel hardlopen in de sneeuw me ook niet ideaal lijkt;)

Heb je trouwens al meegekregen dat we in Der Witz hangen? Jaja krijg je he met ons aanstaande kampioensschap!:D

Ben benieuwd naar de vakantiekiekjes!
Toedels!

Tanja

Hé lieve nicht,

Hoe is het in het Noorden. Jan en Wietske zijn net weer terug van hun wintersport in Noorwegen. Wij zijn ons aan het voorbereiden op het mooie weer. Het zeilseizoen begint weer. Dus weer lekker het water op. Van de winter is het ook mooi geweest want toen konden we achter het huis schaatsen. Weer eens wat anders dan alleen zwemmen in de zomer.
Hoe is het met je opdracht. Lukt het al een beetje. En kan je de vergelijking met Nederland al trekken?
Ben erg benieuwd. Fijne vakantie en doe de groetjes in Kristiansund.
Groetjes Tanja
en natuurlijk van de mannen

Suus

Nien EN Mjetje!! Hihi ik vind het vreselijk dat ik niet bij de reunie kan zijn in de karaokebar in Oslo met HUWIE!! Maar jullie vermaken je vast wel daaro, hoe was pasen bij de familie?? Deze week nog weer even skypen? En Mjetje ik hoop dat je je jurk fantastisch vind en dat je een toffe verjaardag hebt gehad!!

Dikke Tut

Suus nog een keer

Heej nien, wat stom van HUW! Ik heb hem op facebook je nummer gegeven en hij stuurde terug dat hij jou gesmst had........ Kheb het nummer nog even gecheckt dus daar ligt het niet aan!! Have fun nog ff!