nienkekruithof.reismee.nl

De eerste 2 weken!

Zo eindelijk weer een verhaal op mijn site. Jullie hebben even moeten wachten, door een kapotte internetkabel hier in de buurt heb ik afgelopen week zonder internet gezeten.

Er ligt nog steeds veel sneeuw, en ze verwachten komende week nog meer sneeuw! Ik ben ongeveer de enige hier in Porsgrunn die dat leuk vind, iedereen die hier woont heeft nu wel genoeg sneeuw gezien.

De eerste week was voor mij lekker rustig ik had dinsdag en woensdag (17 & 18 feb) een introductie dag en gesprek over mijn onderzoek in het ziekenhuis in Skien. Eerste indrukken waren erg positief alleen bleek dat er nog wel veel 'formele' dingen geregeld moesten worden voor mijn onderzoek. Samen met hoofd verloskundige (jordmor) van de kraam- en verlosafdeling ben ik daar afgelopen weekdrukmee bezig geweest.Er moest toestemming komen van een onderzoeksorganisatie van de universiteit in Bergen. En gelukkigmocht ik vandaag dan eindelijk beginnen metmijn onderzoek (kraamvrouwenwerven)! Ik heb er al vijf, nog27 te gaan!Iedereen in het ziekenhuis is erg geïntreseerd en positief over het ondezoek dus dat is erg fijn.

Tot nu toe heb ik 7 diensten gedraaid, dag- en avonddiensten. Een dagdienst is van 07.30 uur tot 14.30 uur en een avonddienst is van 14.30 uur tot 22.30 uur. Ik vind het echt geweldig leuk en interessant op de afdeling, ik krijg al veel verantwoordelijkheden en alle verloskundige en kraamverzorgsters zijn erg aardig.Tijdens deeerste dagen was het erg zoeken naarde juiste taken voor mij omdat ze eigenlijk geen verpleegkundige hebben werken op de afdeling.Er werken veel verloskundige, die zijn verantwoordelijk voor dekraamvrouw enalles watzij doen doet de verpleegkundigeeigenlijk in Nederland. Verder werken er kraamverzorgsters, die zijn verantwoordelijk voor het kind. En eigenlijk wat zij allemaal doen doet een verpleegkundige inNederland ook! Dus de laatste3 diensten hebben we het zo gedaan dat ik verantwoordelijkben voor 2 kraamvrouwen + hun kind.Dit gaat prima en bevalt erg goed. Verder druk bezig om Noors te leren, iedereen praat Noors tegen mij en wanneer ik het echt niet begrijp doen we het in Engels. Ik merk dat het elke dag beter gaat!

Ik weet niet of het in het bloed zit van Noorse vrouwen maar ongeloofelijk hoe snel ze weer fit zijn na de bevalling. Net of er niks is gebeurd. Echt een verschil met Nederland waar je ze vaak in bed de eerste of tweededag moet wassen. Nou hier heb ik dat nog niet hoeven doen. Hup gewoonop de eerste of tweede dag onder de douche, geen probleem! Wat verder opvalt is dat er veel 'jonge' moeders zijn. Ik zie veel geboortedata van '85 tot en met '90 voorbij komen.

Ik heb natuurlijk ook al wel andere dingen gedaan dan werken in het ziekenhuis. Het eerste weekend hier ben ik door mijn huisgenoot(Rachelis haar naam :) )+ aantal vrienden van haar meegenomen naar een overdekt winkelcentrum in Porsgrunn. Was erg leuk, maar moet nog wel wennen aan die prijzenhier , zeker 2 tot 3 keer zo duur. In de avond zijn we bij één van haar vrienden, Charmira (uit Sri Lanka) wat gaan drinken en later naar een kroeg gegaan 'Jimmies'. Was erg gezellig! Fijn 6,50 euro betalen voor een biertje.

Er zijn hier veel buitenlandse studenten uit China,Iran, Filipijnen, Sri Lanka, Bosnië etc. Ze studeren hierallemaal om hun Bachelor + Master te halen.Ze zijn hierdan ook al meerdere jaren.Morgen gaan we met zijn allen schaatsen in Skien + daarna op stap! En zondag ga ik met de twee Noorse meiden, Marta en Jenny, uit eten. Maandag zal ik dan weer gaan werken.

Ha det bra!

Nienke

Marleen

Klinkt goed allemaal nienk! En heel handig die mailalerts! Veel succes verder. Groetjes Marleen

Suus

He nien! Klinkt leuk zo daar in het ziekenhuis en wat een verantwoordelijkheid al! TopTop! Hier verdwijnt de sneeuw voor de zon helaas, maar boarden kan nog steeds, weet jij al wanneer jij daar voor het eerst gaat???

have fun en veel succes... kusss

his

Zo klinkt goed allemaal. Wat een sneeuw hoe geweldig!!! Dat had ik iik wel voor een dagje hier willen hebben. Heel veel suc6 de komende tijd

His

'Lien

Hey Nien,
Zo, zo jij weet het allemaal weer goed te regelen!
Super leuk!
Veel plezier nog daar.
Dikke kus!

Maarten

Hey Nienke,

goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar! Leuk ook dat je in het werk al zoveel kan doen voor ze.
Enne... je hebt gelijk over die sneeuw. Laat die Noren maar kletsen ; )

Succes met alles!

Madelein

Hey Nienke,
Goed om te lezen dat je nu ook lekker aan de slag mag en dat je nu verder kan met je onderzoek.

Veel plezier dit weekend!!

P.s het ziet erna uit dat de wedstrijd vandaag wel doorgaat :-).

mjet

heeej meid!

Supers ja!! Wat leuk allemaal!
Ben voor je naar martini geweest, er waren 6 vragenlijsten, zet ze morgen op de mail!!

Kusss

Eline

Klinkt super tof! Wij gaan zo een wedstrijd spelen en winnen natuurlijk! Ik zal ze dubbel aanmoedigen voor je!

xx

Arjanne

Je kent me niet maar ook ik heb samen met een vriendin vorig jaar in het ziekenhuis van Porsgrunn en Skien stage gelopen (zij attendeerde mij op jou site). Erg leuk om te lezen, helemaal omdat ik precies weet wat jij nu ervaart! Te gek! Wij woonden op Amtmanns tegenover Jotunvegen.
Als ik je verhalen en foto's zie krijg ik weer de kriebels, wil ook wel weer! Mocht je nog ideen willen opdoen voor een trip oid..hier onze webpagina's misschien kun je er nog wat mee... arjannerameau.waarbenjij.nu en marjanpilon.waarbenjij.nu. mocht je Karin Berntsen nog tegenkomen doe haar de groeten!
veel plezier en geniet ervan!

Arjanne

Wendy

He Nienke, Wat leuk zo die indruk van twee weken. Geloof niet dat je last hebt van cultuurshokken, behalve een stel fitte noorse vrouwen, dus dat is meteen een heerlijke start. Dames vijf heeft gister een overtuigende 4-0 winst gemaakt op CSVH! Op naar dat kampioenschap en jij succes met de vrouwen, t onderzoek en leuke tripjes!

Bernou

heeej Nienke!
Klinkt supervet daar allemaal! Die sneeuw en die taal, echt cool man! haha
Ik ben intussen nog steeds druk met de scriptie, maar wel al weer een stapje verder. Heb t laatste hoofdstuk geschreven, dat moet nog verbeterd (plus al het vorige) en dan de conclusie!!!
Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
x Bernou

Karin

Heeee die Nien! Gaat je biologische klok inmiddels al tikken met al die geboortedata tussen de 85 en 90? ;) Ik zat te denken.. Misschien zijn jongere vrouwen wel sneller weer op de been.. Hoeveel kraamvrouwen heb je inmiddels al? Fijn dat je veel verantwoordelijkheid krijgt, zegt vast wat over je kwaliteiten!!
Zo te zien heb je ook een paar mensen op schaatsen gekregen die dat nog nooit gedaan hebben, ja mooie foto's.
Heb ons trouwens ook gevolgd? We hebben weer gewonnen! Dit keer met 3-2 van Gorecht, was zooo spannend! Nog 4 wedstrijden winnen en we zijn kampioennnn:D

Toedels!!!

Femke

Nienkeeeee!! Klinkt allemaal super tof zeg! En wat goed dat het zo goed gaat met de taal en je onderzoek. Ook relaxed van de sneuw.. Ik moet het helaas doen met de hal in Bottrop.. Verder ben je al aardig op de hoogte van de da5 vorderingen lees ik ;)! En over school is ook weinig te melden, ben nu met mn scriptie bezig en gaat opzich wel ok, nog een beetje zoeken maar komt uiteindelijk vast goed.
Nou suuuuuuper veel plezier en goed genieten!!

Charlotte

Hey Nienk, dat klinkt allemaal goed! Heb vandaag einnnndelijk je site eens gelezen ;) Nou, heel veel plezier nog daar, maar volgens mij gaat dat helemaal goedkomen! Xxx