nienkekruithof.reismee.nl

Aankomst en 1ste dag!

Hallo allemaal!

Vanuit mijn kamer uitkijkend op heel veel sneeuw, een strak blauwe lucht en de zon heb ik even tijd om jullie te vertellen hoe mijn eerste nacht en dag is geweest.

Na het afleveren van mijnbagage bij een 'te goed' werkendeKLM medewerkster (mijn koffer was 1,7 kilo te zwaar en dat kon echt niet, dus ik moest er wat uithalen) ben ik om 2 uur door de douane gegaan. Uitgezwaaid door mijn lieve familie.
Drieuur later stond ik al op het vliegveld Sandefjord in Noorwegen. Het was een mooie vliegreis. We vlogen ook langs Texel, endatwas erg leuk om te zien. Vanaf het vliegveld hoefde ik nog maar 1 uur in mijn eentje in een hele grote touringbuss te zitten

Laughing
Het begon net te schemeren dus gelukkig kon ik de helft van de reis nog wat van het mooie Noorwegen zien. Meters sneeuw enmooie schattige huisjes. Aangekomen in Porsgrunn werd ik door twee Noorse verpleegkundige studenten, Marta enJenny,opgehaald en naarmijn kamer gebracht. Met hun ga ik volgende week nogiets leuksdoen en binnenkort ook een keer skiën. En zij konden ook welmateriaal regelen, dus dat is weer goed geregeld.

Mijn kamer is groter dan ik had verwacht. Ik deel een keuken/eetkamer en douche meteen Filepijns meisje....ik moet eerlijk bekennen dat ik haar naam alweer ben vergeten :s...
Toen ik gister binnenkwam zat haar hele kamer vol met vrienden...dus dat waren teveel namen in één keer. Ze studeert hierTechnologieaan de universiteit enzit hier in totaal 3 jaar, waarvan ze nu 7 maanden heeft gehad.Ze is heel erg aardig,ik hebeen hele mooie plant van haar gekregen om mijn kamer wat leuker te maken en vanavond gaat ze ook voor mij koken.

Vandaag werd ik opgehaald dooreen medewerker van de universiteit, Geir Roughtvedt, hij heeft mij een rondleiding gegeven door Porsgrunn/Skien met de auto. En verder heeft hij mij de universiteit laten zien en een aantal praktische dingen geregeld. Het is een mooie universiteit, de faculteiten van Techniek, Gezondheidstudies, en Sociale studies zijn daar gevestigd. Bij het verpleegkundige gedeelte hebben ze net als in Nederland een Skillslab waar studenten kunnen oefenen op poppen. En het is allemaal een stuk moderner dan wat wij hebben in Groningen.

Nu drie dagen lekker vrij! Wat voorbereidingen treffen voor dinsdag als mijn stage begint en verder de omgeving verkennen. Van het weekend zullen er ook wel wat foto's volgen.

Ik ga nu nog even snel buiten wandelen voordat het donker is.

Nienke

Mijn Adres:
Jotunvegen 24/202
3913 Porsgrunn

Mijn telefoonnummer:

+4794290313

Femke da5

Oehhh klinkt allemaal goed man!! Lekker skien, ben er jaloers. Ben erg benieuwd naar je stage dus hou je site in de gaten. Geniet er van!!!!

Karin

Jaaaa helemaal met je eens Fem! Mensen die je ophalen, mensen die je rondrijden, mensen die skies voor je regelen, mensen die voor je koken, mensen die kadootjes voor je kopen, ja mevrouw heeft het goed voor mekaar! Ik vertrek morgen ook naar de sneeuw, hoop dat in Hopfkarten im brixental ook zo veel sneeuw ligt!!

Groetjes!!!

Ps Ohw ja errug jammer dat jij en Suus niet bij de fustwedstrijd tussen da4 en da5 zijn, dat was toch prachtig geweest!

Floor

Hola Nienn!!
Goed om te horen dat je het allemaal goed geregeld hebt daar! En wel even wat ander weer dan hier haha.. Sneeuw klinkt toch ook wel erg goed moet ik zeggen, ben wel jaloers hoor! Jammer dat ik je niet kan komen opzoeken want het lijkt me wel wat om te gaan skien :) Nou misschien krijg ik hier in de Andes nog een kans deze winter..
Ik zal je site iig in de gaten houden, leuk om alle verhalen te lezen :) Moeten snel even skypen chica! En wil ook snel wat foto´s zien! ;)
Besos!

Suuus

Jippie Nienke is ook veilig geland.. En super te gek dat er sneeuw ligt! Lekker dat je nu 3 dagen vrij bent, kan je mooi alles even ontdekken en naar je zin maken!! Ik hou je vanaf hier ook in de gaten hoor :D!
EN nu niet vertellen dat je je mooie mok hebt achtergelaten.... KUSKUS

Eline

oh wat super leuk!!! klinkt helemaal goed daar!
Veel plezier!

mjet

Heeej lieverd!

Supermooi daar! mooi al die sneeuw! hopen dat het er ook nog een beetje ligt in april :)

Maar meid! Geniet ervan, klinkt allemaal goed!

Tot horens!

Kus

Bernou

hee Nienke
Ook hier nog even een reactie. Zit nu aan mijn scriptie, onder het genot van een mooi muziekje.. een heeeeeeeeel mooi muziekje trouwens. En als je in dat mooi scandinavie zit, dan MOET je dit muziekje wel luisteren hoor! Dus zodra je kan, gauw opzoeken: SIGUR ROS!!! Van de cd Takk en Með suð í eyrum við spilum endalaust (iets van we spelen tot we er bij neer vallen) weet ik dat ze supertof zijn!!
Geniet ervan daar! En ook af en toe omhoog kijken of je misschien een zeearend ziet vliegen!
x Bernou

Lusan

Heey meis, heel veel plezier daaro en succes met je eerste stagedag alvast!

Wendy

Yo Nienke,
Geniet maar van je vrije dagen en van de sneeuw. Succes met de stage straks!

'Lien

Mooi hoor!!!
Veel plezier.
Kus!

'Lein

Hey Nienke,
allemaal weer goed geregeld Nienke!

Veel plezier en lekker genieten!

leifs

Maarten

Hey Nienke,

Dat klinkt goed & ziet er goed uit!! Mooi hoor dat echte winterlandschap. Geniet er van en heel veel succes met je stage!

Groet!

Gerry

Hoi Nienke,
Wat heb je het weer super voor elkaar!
Echt mooi daar!!
Kus!!
Hubert en Gerry

Martine

Hoi Nienke!
Hoe is het in Noorwegen?
Volgens mij heb je het wel naar je zin of niet?
Vind je foto's echt super mooi! Ben heel benieuwd hoe je stage is! Ik ga morgen voor het eerst naar het ziekenhuis, spannend! Je krijgt de groeten van mijn ouders trouwens!

Veel plezier komende week!
Liefs Martine

Ruben

wow, ziet er allemaal mooi uit daar! veel plezie in het witte wonderse noorse land!

Succes met je stage!
Ruben

Judith

Lieve Nienke,

Fijn om te horen dat het allemaal zo goed geregeld is voor je!! Leuk hoor dat je zo wordt opgevangen daar, het klinkt allemaal heel leuk en gezellig.
Ik ga je foto's nu snel bekijken!
Je hebt je eerste stagedagen al gehad. Ben benieuwd hoe die zijn bevallen. Vast wel goed.
Geniet lekker van deze mooie tijd!! Ik ga je verhalen volgen!!

Liefs en XX,
Judith