nienkekruithof.reismee.nl

De Vakantie!!

De Vakantie!

Heerlijk twee weken vakantie. Even lekker niet met de studie bezig

Laughing
. Zondag 5 april kwam Mariëtte rond 13.00 uur aan in Porsgrunn. De planning was om tot dinsdag in Porsgrunn te blijven om vervolgens richting mijn familie in Kristiansund te gaan om Pasen te vieren. In Oslo zouden we dan de vakantie afsluiten.

Maandag 6 april, op naar de Zuidkust
Maandagochtend hebben we de bus genomen richting Langesund. Een mooi dorpje aan de zuidkust van Noorwegen. Mede door het mooi weer prachtige foto's kunnen maken. Voor ons ‘gevoel' hadden we een ‘hele lange' wandeling gemaakt over een berg. Op een gegeven moment hadden we het idee dat we echt in een ander dorp verderop zouden belanden. Toen we eindelijk weer in de bewoonde wereld kwamen waren we gewoon bijna weer op het startpunt! Hoe goed van ons! We hadden alleen het gevoel dat we een super lange wandeling hadden gemaakt wat dus eigenlijk helemaal niet zo was......
Na deze ‘lange' wandeling was het tijd voor ontspanning in het zwembad in Langesund. Voornamelijk in het bubbelbad gezeten want die was toch lekker warm! De dag hebben we afgesloten in een gezellige restaurant in Porsgrunn waar we proostend de vakantie definitief hebben ingeluid!

Dinsdag 7 april, Dagje Skien
Ook al was ik hier al bijna 2 maanden ik was nog niet in het centrum van Skien geweest. Achteraf niks gemist want het was niet heel bijzonder. Door de grote shopping halls die ze hier hebben is de rest van Skien verloederd en zeker niet mooi. Veel oude en lege gebouwen waar vroeger waarschijnlijk gezellige en leuke winkeltjes zaten. Tevens is Skien één van de vele plaatsen in Noorwegen die vroeger voor een groot gedeelte is verwoest door brand. Daarom zijn er weinig houten huisjes te vinden en zijn het veel gebouwen van beton. Wat natuurlijk meteen ook minder sfeer geeft.

Na een korte dag in Skien werd het tijd om ons voor te bereiden voor onze reis naar het Noorden want om 17.50 uur vertrok de bus vanuit Porsgrunn naar Oslo. In Oslo zouden we om 22.00 uur de nachtbus nemen richting Kristiansund. Deze reis was niet zo'n succes bij ons. Met ons blonde haren dachten we slim te zijn om helemaal voorin de bus te gaan zitten, meer ruimte voor de benen

Wink
. Echter snel bleek dat het niet zo'n slimme zet was van ons twee. We wilden namelijk rond 12 uur wel gaan slapen maar door tegenliggend verkeer was dat niet zo'n gemakkelijke klus. Tevens had de bus ook nog veel tussenstoppen. En omdat de bus ook nog eens helemaal vol zat konden we geen andere plek zoeken....

Woensdag 8 april, Aankomst Kristiansund
Om 08.30 uur kwamen we dan eindelijk aan. Erg blij dat we er eindelijk waren. Voor mij was het ook erg raar/leuk om alles weer te herkennen. Het was alweer 8 jaar geleden dat ik met mijn ouders en een vriendin bij mijn familie was geweest. Bij de bushalte werden we opgewacht door mijn oom Johan en mijn nicht Sophie. Na een lekker ontbijtje leek het ons wel slim om eerst nog wat uurtjes te gaan slapen. In de kelder van het huis hebben ze een appartementje waar wij de week konden verblijven, erg luxe! Verder die dag lekker rustig aan gedaan.

Donderdag 9 april tot Maandag 13 april, verblijf Kristiansund
Het waren echt heerlijke dagen bij mijn familie. Donderdag zijn we met zijn allen wezen langlaufen. Eerst leek het niet door te kunnen gaan doordat het opeens ging regenen maar gelukkig klaarde het op en konden Mariëtte en ik ons debuut maken in het langlaufen. Eerst gingen we een stuk de berg op, wat redelijk ging. Op de helft zijn Johan en Steinar (neef) een vuurtje gaan maken zodat we later heerlijk konden genieten van warme worstjes!!
Maar wij gingen eerst nog een stuk omhoog en van daaruit moesten we dus naar beneden richting Johan en Steinar. Dat was niet zo'n succes bij mij. Geef mij maar een snowboard, daar sta ik een stuk stabieler op dan die smalle langlaufski's, hehe. Mariëtte ging trouwens echt super goed, een natuur talent!

Wat ook erg leuk was om mee te maken waren de ‘paas tradities'. Zo is het ten eerste een traditie dat iedereen van de familie een grote kartonnen ei krijgt met verschillende lekkernijen erin. Maar je moet er wel wat voor doen om zo'n ei te krijgen. Ze werden namelijk in de keuken en de hal verstopt en als je er één vond was die voor jou!
Verder moesten er paaseieren worden geschilderd, zie foto voor het resultaat. De volgende dag waren de paaseieren weg! Ah oh, de paashaas had ze verstopt! Dus op eerste paasdag gingen we met zijn allen de tuin in om de eieren te zoeken. Gelukkig kon Johan erg goed aangeven waar de paashaas de eieren had verstopt. Binnen 20 minuten waren ze er gelukkig allemaal weer

Laughing

Wat ook moest gebeuren was brood bakken. Wij, Sophie, Mariëtte en ik, mochten het deeg in mooie dier vormen maken. Zo ontstonden er broodjes in de vorm van: vogels, een kat, een krokodil, een kwal, een slak, een muis en zelf een olifant! Verder worden er elk jaar paashazen gebakken met een ei onder hun arm, zie foto. Tijdens beide paas ontbijten worden deze lekker broodjes gegeten.

Tijdens Pasen hebben we een mooie bergwandeling gemaakt met Johan en Mariëtte. Een rondje met de speedboot geweest en ook vanaf deze boot gevist. Johan had binnen een half uur al 2 grote kabeljauws. Ik deed ook pogingen maar helaas, op het laatst verdween mijn haakje ook....! Er zijn twee theorieën over de verdwijning van mijn haakje. Ik zelf denk dat een walvis hem heeft opgegeten en ik dus eigenlijk een walvis heb gevangen. Mariëtte en Johan denken dat hij vast zat aan de bodem...kan ook

Wink

Na 6 heerlijke dagen in het Noorden vol met gezelligheid werd het weer tijd om in alle vroegte richting Oslo te vetrekken met het vliegtuig. Tijdens het boeken van deze vlucht heb ik niet echt goed opgelet en in plaats van de vlucht om 14.30 uur heb ik die van 06.30 uur geboekt! Bij deze Mariëtte nog heel erg bedankt voor het vroege opstaan om ons weg te brengen naar het vliegveld! Een voordeel was natuurlijk dat we nog wel de hele dag in Oslo hadden.

Dinsdag 13 april tot Zaterdag 18 april, Oslo!
Ook al was het weer een kort nachtje we zaten vol met energie om Oslo verder te verkennen! 2 Jaar geleden waren we er ook geweest samen met Suus. Dus we konden al snel de weg vinden, hé Mjet ;-)!? Dinsdag zijn we vol energie naar Vigeland gelopen. Dat is een park met mooie beelden van mannen, vrouwen, kinderen, baby's. Zie foto's. Erg indrukwekkend en mooi.
Terug zijn we ook weer wezen lopen en aan het eind van de dag vonden onze voeten het niet meer zo leuk. Gelukkig na een aantal borrels was dat probleem ook opgelost! Na het avondeten zijn we naar de ‘Scots Man' geweest, een pub waar we twee jaar geleden ook heen gingen. Het leuke aan deze pub is dat elke avond er een muzikant/bandje speelt. En hier hebben we de verjaardag van Mariëtte om 00.00 uur ingeluid! Samen met de muzikant van die avond die opeens ‘Happy Birthday to you Mariejetje' ging zingen, haha!

De volgende dag was onze ‘shopping' dag gepland! En dat was een groot succes, wat je in Oslo echt als de beste kan is shoppen! Voor 's avonds had ik wat leuke dingen gepland waar we beide een leuk jurkje of iets dergelijks voor nodig hadden dus dat moest in ieder geval gekocht worden. Zie foto's voor de gekochte outfits!
Via een jongen die we 2 jaar geleden hadden ontmoet hier in Oslo had ik wat leuke adresjes kunnen krijgen om de verjaardag goed te vieren. Zo begonnen we in de 34 bar, deze is te vinden boven in het Radisson SAS hotel.Zittend in de bar heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.
Daarna gingen we richting een redelijk luxe restaurant, De Ekenberg. Vanaf dit restaurant heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Heerlijk genoten van het lekkere eten en de heerlijke wijntjes!! En we vertellen niks over de rekening !

Tongue out

Ik zal mijn verhaal niet langer maken anders is het niet meer leuk. Verder hebben we nog een aantal musea bezocht, Kon-tiki museum, Fram museum en Nobel museum. Vrijdag was het heerlijk weer dus toen heerlijk van de zon genoten op een leuk en trendy terras op een boot.

Alle dagen van de vakantie waren helemaal top! Nu is het weer tijd om hard verder te gaan met mijn onderzoek en stage.Komende 4 weken heb ik project samen met andere verpleegkundige studenten gericht op preventief gezondheidszorgvoor zwangeren en daarna begin ik met mijn laatste 3 weken stage hier!

Veel liefs

Nienke

Elselien

Hey lieve Nien,
Klink allemaal heel erg leuk! Lekker 2 weekjes vakantie.
Succes maar weer met je onderzoek en je stage.
Dikke kus Elselien

Maria Trap

Weetje Nien, het was niet je eerste keer langlaufen hoor. Tien jaar geleden heb je dat ook op Räfsön gedaan en toen werd ik zo superboos omdat het bij mij helemaal niet goed ging. Weetje dat nog? Hehe..

Mariëtte

Heeej lieverd!!

Superleuk die foto's! :P Vond het echt twee waanzinnige weken!! En nu weer hard aan het werk! Succes en tot snel!! Geniet van je laatste weekjes!

Dikke kus Mjet

Margot

Hoi Nienke,

Dat zag er geweldig uit die vakantie! Veel plezier daar verder en succes met het afronden van je stage!

De ballen, xx Margot

Rina

Hey kersverse verzorgster! Zo te zien/lezen heb je heerlijk genoten van je vakantie! Het toetje in het restaurant ziet er inderdaad erg chique uit. Hopelijk was het ook erg lekker. Wat gaat het toch snel, nog maar 2 maandjes. Heel veel plezier nog en succes met de stage en onderzoek!
x